Δίδυμοι

Καταχώρηση 2019/06/15

Με κυβερνήτη τον Ερμή, οι Δίδυμοι χαρακτηρίζονται από αυξημένη ικανότητα αντίληψης, μεγάλη ικανότητα για διαπραγματεύσεις, γρήγορη αφομοίωση νέων ιδεών, και προσαρμοστικότητα σε καταστάσεις. 

Προσαρμοστικοί και πολύπλευροι, επικοινωνιακοί, πνευματώδεις, εύγλωττοι, ζωντανοί, με νεανικό πνεύμα, αλλά και νευρικοί, γεμάτοι υπερένταση, επιφανειακοί και ασυνεπείς, επιτήδειοι και περίεργοι. 

 

 

 

 Παρουσιάζουν γενικά προβλήματα στα χέρια, τους ώμους, τους πνεύμονες και το νευρικό σύστημα, νευρικές και πνευμονικές δυσλειτουργίες, όπως καταρροή και βρογχίτιδα. 

 

Αιθέρια έλαια για την εξισορρόπηση των Διδύμων 

 

Βενζόη/Styrax benzoin: Ψυχολογικά, η βενζόη γενικά θεωρείται ότι είναι «καταπραϋντικό» αιθέριο έλαιο. Πλούσια, γλυκιά, και ανακουφιστική, η βενζόη αμβλύνει τα "αιχμηρά" άκρα του νου, και «προσγειώνει» απαλά τη συνειδητότητα που περισπάται από ταραγμένες σκέψεις. Είναι ιδιαίτερα καλή για νευρικό άγχος  και στενοχώρια που επιδεινώνονται από εξάντληση. 

Λεβάντα/Lavandula angustifolia: Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα το αιθέριο έλαιο της λεβάντας είναι εξαιρετικά πολύτιμο για την αναζωογόνηση των αισθήσεων, την εξισορρόπηση του νου, και για την εξισορρόπηση του ανθρώπινου οργανισμού γενικά. Ισορροπώντας τη λειτουργία των τσάκρα της κορυφής, της καρδιάς και του ηλιακού πλέγματος, το έλαιο μπορεί να ελαττώσει τη νευρική υπερένταση και να κατευνάσει αισθήματα πανικού και υστερίας. Σαν αρωματικό «Rescue Remedy», συντελεί στο να ηρεμήσει όλα τα ισχυρά συναισθήματα που απειλούν να κυριεύσουν το νου. 

Λεμονόχορτο/Cymbopogon citratus: Εξαιρετικό τονωτικό του νευρικού, του πεπτικού και του αναπνευστικού συστήματος, ενώ παράλληλα έχει κατευναστική και ηρεμιστική επίδραση πάνω στο νου, ανακουφίζοντας την αυπνία που οφείλεται σε άγχος και νευρική υπερένταση. Στο βιβλίο “Ayurveda and Aromatherapy” o Bryan Miller αναφέρει ότι το αιθέριο έλαιο του λεμονόχορτου είναι ένα εξαιρετικό αντικαταθλιπτικό έλαιο που μπορεί να ανακουφίσει από στρεςκατάθλιψηκόπωσηαρνητικά συναισθήματασυναισθηματικά τραύματα και έντονη θλίψη.   

Μέντα/Mentha piperita: Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα και την Κινέζικη ιατρική το αιθέριο έλαιο της μέντας είναι εξαιρετικό τονωτικό και διεγερτικό του εγκεφάλου, του παγκρέατος και της καρδιάς, και διαλύει κάθε είδους σωματική ή νοητική στασιμότητα. Ενισχύοντας την ενέργεια των τσάκρα της βάσης, του ηλιακού πλέγματος και του λαιμού, μας διευκολύνει να αφομοιώσουμε (να «χωνέψουμε») καινούργιες ιδέες, εντυπώσεις και καταστάσεις. Με το φρέσκο και έντονο άρωμά του, διεγείρει και αφυπνίζει και τα νεύρα και τον εγκέφαλο, ενισχύοντας τη συγκέντρωση και τη μελέτη, και είναι χρήσιμο για διανοητική κόπωση, ειδικά όπου απαιτείται άμεσο αποτέλεσμα 

Και πώς τα χρησιμοποιούμε; 

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν – το καθένα ξεχωριστά ή σε μίγματα-  για τον αρωματισμό του χώρου σας, αλλά και σαν ατομικά αρώματα (αναμιγμένα μέσα σε ένα φυτικό λάδι). Μπορούν να προστεθούν στο μπάνιο ή στα καλλυντικά σας, αλλά και να χρησιμοποιηθούν για ένα ευχάριστο, ανακουφιστικό μασάζ.  

 

Παραγγείλετε ένα ειδικό μείγμα Αιθέριων Ελαίων για τους Διδύμους  πατώντας στο παρακάτω Link: 

http://antheias-shop.gr/e-shop/#!/%CE%94%CE%99%CE%94%CE%A5%CE%9C%CE%9F%CE%99/p/50219421/category=13081148