Αχιλλαία (Yarrow)...Achilleamillefolium 

 

Βιβλιογραφικές πληροφορίες   

                  

Ένας τόνος λουλουδιών Αχιλλαίας παράγει λιγότερο από μισό λίτρο αιθέριο έλαιο, έτσι το hydrosol είναι εξαιρετικά δυνατό. 

Εξαιρετικό αντιφλεγμονώδες – μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά σαν κομπρέσα μαζί με Κυπαρίσσι για κιρσούς, και σε τοπικές πλύσεις για αιμορροϊδες. Χρησιμοποιήστε το σε κομπρέσες για υγρό στις αρθρώσεις και ρευματικούς πόνους, ή σε οποιαδήποτε οιδηματώδη περιοχή με συσσώρευση υγρού.

Ήπιο αντιβακτηριακό και αντισηπτικό, το hydrosol Αχιλλαίας βοηθά το προβληματικό δέρμα, τις ακνεϊκές καταστάσεις και τις δερματικές μολύνσεις. Αποτελεσματικό για το καθάρισμα των πληγών – βοηθά το σταμάτημα της αιμορραγίας. Σε κομπρέσες για κιρσούς και φλεβίτιδα. Ψεκάστε το κεφάλι και το δέρμα για σμηγματόρροια.

 Στυπτικό, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν aftershave, ίσως σε συνδυασμό με κάποιο άλλο hydrosol με πιο ευχάριστο άρωμα, αλλά και σε τοπικές πλύσεις για την ενδομητρίωση, μαζί με την Κουνούκλα. Η ενδομητρίωση είναι μια αρκετά σοβαρή κατάσταση, και τα hydrosols και τα αιθέρια έλαια μπορούν να βοηθήσουν στην αισθητή μείωση του πόνου που συνεπάγεται αυτή η κατάσταση.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά και σε ζώα, καθώς του αρέσει η μυρωδιά του, ιδιαίτερα για δερματικά και πεπτικά προβλήματα.

Το hydrosol της Αχιλλαίας παρέχει νοητική ηρεμία, και μπορεί να μας βοηθήσει να ξαναβρούμε τη γαλήνη. Σαν το αιθέριο έλαιο, είναι εξαιρετικά ενεργειακό. Χρησιμοποιήστε το για καθαρισμό της αύρας, των κρυστάλλων σας, και του χώρου εργασίας σας.