Υπερικό (Βάλσαμο)....Hypericum perforatum

 

Βιβλιογραφικές πληροφορίες

            Από τότε που επιβεβαιώθηκαν οι αντικαταθλιπτικές του ιδιότητες, το Υπερικό έχει γίνει αντικείμενο πολλών μελετών και ερευνών. Έχει, βέβαια, και πολλές άλλες ιδιότητες. Φαίνεται ότι και το hydrosol έχει επίσης κάποιες αντικαταθλιπτικές – για την ακρίβεια ήπιες ευφορικές – ιδιότητες, και αξίζει να μελετηθεί περισσότερο. Είναι πολύ αποτελεσματικό κατά της ατονίας και του σύνδρομου εποχικής κατάθλιψης. Προσπαθήστε να το έχετε δίπλα στο κρεβάτι σας το χειμώνα και να ψεκά πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι. Μέχρι των ώρα που θα σηκωθείτε, θα αισθάνεστε θαυμάσια!

            Είναι επίσης θαυμάσιο επουλωτικό, μαλακτικό και καθαριστικό για το δέρμα, ειδικά όταν χρησιμοποιείται καθημερινά. Δοκιμάστε το σαν κομπρέσα μαζί με τον Ελίχρυσο για την περιποίηση ουλών και σημαδιών από πληγές.

            Φαίνεται ότι το υπερικέλαιο είναι πολύ ευεργετικό για τους μεσοσπονδύλιους δίσκους της σπονδυλικής στήλης, και ανακουφίζει σημαντικά διάφορους πόνους της πλάτης. Ολιστικά, τα προβλήματα της πλάτης συνδέονται συναισθηματικά με ζητήματα στήριξης, και το Υπερικό είναι εξαιρετικά ανακουφιστικό και υποστηρικτικό σε όλες του τις μορφές, ακόμα και σαν hydrosol.