Τα Ελληνικά αιθέρια έλαια της σειράς μας, προέρχονται από άγρια βότανα και αυτοφυή φυτά και συλλέγονται κυρίως από γυναίκες βοτανοσυλλέκτριες από ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίες διδάχτηκαν πώς να αναγνωρίζουν και να συλλέγουν το κάθε συγκεκριμένο βότανο - ποια είναι η πιο κατάλληλη εποχή αλλά και ώρα της ημέρας, ώστε να μην χάνονται τα πλέον πτητικά στοιχεία κατά την συλλογή, το μέρος του φυτού που πρέπει να συλλέγεται, καθώς και ο τρόπος ξήρανσής του (αν είναι απαραίτητο). Τα Ελληνικά αιθέρια έλαια της σειράς μας είναι γνήσια και αυθεντικά και αποστάζονται στην χαμηλότερη δυνατόν θερμοκρασία και πίεση, ώστε να εξασφαλίζεται η άριστη ποιότητά τους. Τα αιθέρια έλαιά μας είναι τα μόνα που μπορούμε να εγγυηθούμε ότι είναι ανόθευτα, επειδή τα παράγουμε εμείς! Η συλλογή των βοτάνων, η ξήρανση (όπου απαιτείται), η απόσταξη και η εμφιάλωση γίνεται από εμάς ή κάτω από την συνεχή επίβλεψή μας, ώστε να τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις σε όλα τα στάδια παραγωγής, που εγγυώνται ένα ποιοτικό, αγνό, ανόθευτο, ενεργειακό τελικό προϊόν.

  Τα αιθέρια έλαια της σειράς μας που προέρχονται από διάφορες άλλες χώρες προέλευσης από ολόκληρο τον κόσμο, ανήκουν στην κατηγορία "therapeutic grade" και προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι, σαν τα δικά μας, παράγονται αποκλειστικά για τις ανάγκες της ιατρικής αρωματοθεραπείας, δηλαδή ότι για την παραγωγή τους ακολουθούνται κριτήρια και προϋποθέσεις που ακολουθούμε και εμείς για την παραγωγή των αιθέριων ελαίων της Ελληνικής Αρωματοθεραπείας. Κατά την εισαγωγή τους, η κάθε συγκεκριμένη παρτίδα συνοδεύεται από λεπτομερή ανάλυση των συστατικών τους και πιστοποιητικά αυθεντικότητας, τα περισσότερα δε από αυτά προέρχονται από φυτά βιολογικής καλλιέργιας και συνοδεύονται από πιστοποίηση βιολογικού προϊόντος της ECOCERT.

  Το αιθέριο έλαιο είναι η αληθινή ουσία ενός φυτού και αποσπάται συνήθως με απόσταξη με ατμό. Το κάθε φυτό παράγει το δικό του μοναδικό αιθέριο έλαιο - που προέρχεται από βότανα, καρυκεύματα, ρητίνες, φύλλα ή άνθη. Χρησιμοποιούνται για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες καθώς και για το ευχάριστο άρωμά τους.

  Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλά επίπεδα - σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό - και είναι ιδανικά όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες, αλλά και μόνα τους. Τα αιθέρια έλαιά μας είναι όλα υψηλής ποιότητας (αγνά και ανόθευτα) και προέρχονται από συγκεκριμένα βοτανικά είδη.

  Τέλος, πρέπει να διαλύονται πριν χρησιμοποιηθούν πάνω στο σώμα. Η Λεβάντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σκέτη για συγκεκριμένες εφαρμογές. Τα αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε συνδυασμό, αλλά μην υπερβαίνετε τις προτεινόμενες αναλογίες.

 

  ΠΡΟΣΟΧΗ: -Τα αιθέρια έλαια δεν πρέπει να εφαρμόζονται αδιάλυτα πάνω στο δέρμα -  Η εσωτερική τους χρήση να γίνεται μόνον κατόπιν συμβουλής ή συνταγής ειδικευμένου αρωματοθεραπευτή ή φυτοθεραπευτή. Σπάνια παρατηρούνται αλλεργικές αντιδράσεις στα αιθέρια έλαια και σε τέτοια περίπτωση η Greek Concept δεν είναι υπεύθυνη για οποιαδήποτε παρενέργεια από την χρήση των αιθέριων ελαίων.