Είναι γνωστό ότι όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί απέδιδαν στα φυτά διάφορες ενεργειακές ιδιότητες, και χρησιμοποιούσαν το άρωμά τους για να επιφέρουν αλλαγές σε σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο.

Για την δημιουργία των μιγμάτων της σειράς "ΖΩΔΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ" χρησιμοποιήσαμε αιθέρια έλαια που οι αρχαίοι Σουμέριοι, Αιγύπτιοι, Έλληνες, Ρωμαίοι τους απέδιδαν διάφορες πλανητικές επιρροές, και που θεωρείται ότι η χρήση τους βοηθά στην εξισορρόπηση των αρνητικών και θετικών πτυχών που χαρακτηρίζουν γενικά τα άτομα που γεννήθηκαν κάτω από την επίδραση ενός συγκεκριμένου ζωδίου.

Θεωρείται, επίσης, ότι το κάθε ζώδιο έχει μια γενική προδιάθεση για την εμφάνιση συγκεκριμένων σωματικών και ψυχοσυναισθηματικών προβλημάτων, και ότι η χρήση συγκεκριμένων βοτάνων βοηθά στην πρόληψη ή την αντιμετώπισή τους.

Τα μίγματα αιθερίων ελαίων στης σειράς "ΖΩΔΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ" μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον αρωματισμό του χώρου σας, αλλά και σαν ατομικά αρώματα (αναμιγμένα μέσα σε ένα φυτικό λάδι).

Επίσης, ανάλογα με τα αιθέρια έλαια που περιέχουν, μπορούν να προστεθούν στο μπάνιο ή στα καλλυντικά σας, αλλά και να χρησιμοποιηθούν για ένα ευχάριστο, ανακουφιστικό μασάζ.