Νερόλι....Citrus aurantium amara var. fl.

 

Βιβλιογραφικές πληροφορίες

 

Εξαιρετικό αντιστρεσογόνο και ηρεμιστικό, ήπιο καταπραϋντικό του κεντρικού νευρικού συστήματος χωρίς να προκαλεί υπνηλία. Βοηθά στο «κόψιμο» του καφέ και άλλων επιβλαβών συνηθειών, αν και δεν είναι γνωστός ο μηχανισμός με τον οποίο το επιτυγχάνει. Ενδείκνυται για όλες τις υστερικές καταστάσεις – σε παιδιά, μωρά, ακόμα και ενήλικες, καθώς και για καταστάσεις ξαφνικού σοκ. Είναι επίσης αποτελεσματικό σε υπερδραστήρια παιδιά που πάσχουν από έλλειψη προσοχής.

Το Νερόλι είναι υποστηρικτικό σωματικά και συναισθηματικά κατά τη διάρκεια προγραμμάτων αποτοξίνωσης και αποχής, ή όταν προσπαθείτε να σταματήσετε το τσιγάρο ή άλλες επιβλαβείς συνήθειες. Μπορεί να ψεκασθεί στην κοιλιά ή να εφαρμοσθεί στα σημεία πέψης του βελονισμού, για ανακούφιση πρηξίματος από στρες, από αέρια, κράμπες και δυσκοιλιότητα. Αντισπασμωδικό, αντιβακτηριακό και αντιμυκητιακό, χρησιμοποιείται σε τοπικές πλύσεις για λευκόρροια και μυκητιάσεις, ειδικά σε συνδυασμό με Ρίγανη και Κουνούκλα.

Είναι στυπτικό – εξαιρετικά ευεργετικό για τα ευαίσθητα και τα λιπαρά δέρματα. Αποφεύγετε να το χρησιμοποιείτε σε πολύ ξερά δέρματα, ή χρησιμοποιήστε μόνο 20% σε συνδυασμό με Λεβάντα, Τριαντάφυλλο και/η Γεράνιο. Μόνο του ή σε συνδυασμό με Κουνούκλα, αποτελεί θαυμάσια τονωτική λοσιόν καθαρισμού για ακμή και ερεθισμένο δέρμα. Χρησιμοποιήστε το σε μάσκες προσώπου με άργιλλο και μέλι. Φορέστε το σαν φυσικό άρωμα που δεν θα ερεθίσει τους ευαίσθητους σε αρώματα.