Ελίχρυσος (Helichrysum)...Helichrysum italicum 

 

Βιβλιογραφικές πληροφορίες

Ισχυρό αντιθρομβωτικό, αν και δεν έχει τις έντονες αναλγητικές ιδιότητες του αιθέριου ελαίου. Όταν εφαρμόζεται σαν κομπρέσα σε χτυπήματα, καρούμπαλα ή παλιές πληγές, μπορεί να φέρει στην επιφάνεια υποδερμικούς μωλωπισμούς, φέρνοντας στην επιφάνεια την κρυφή βλάβη. Λόγω των αντιφλεγμονωδών και ήπιων αναλγητικών ιδιοτήτων του είναι θαυμάσιο για εντριβές μετά από άθληση και έντονη σωματική καταπόνηση. Χρησιμοποιούμενο σε συνδυασμό με το αιθέριο έλαιο, μπορεί να ελαττώσει την απαιτούμενη ποσότητα του ακριβού αιθέριου ελαίου, κατά την διάρκεια μακροχρόνιων περιόδων επούλωσης από π.χ. σπάσιμο κάπου οστού, όπου υπάρχει εκτεταμένος μωλωπισμός και οίδημα. Επουλωτικό για κάθε είδους πληγή και βλάβη ιστών.

Χρησιμοποιήστε το σε τοπικές πλύσεις για ενδομητρίωση, ινομυώματα και επώδυνες περιόδους σε συνδυασμό με την Κουνούκλα.

Το hydrosol του Ελίχρυσου είναι αναντικατάστατο βοήθημα σε μετεγχειρητικές καταστάσεις – προάγει την ταχεία επούλωση των πληγών από τομές και βελόνες, ελαττώνει το πρήξιμο και το μελάνιασμα, και αποτοξινώνει το συκώτι από τις αναισθητικές ουσίες.

Χρησιμοποιήστε το σαν στοματικό διάλυμα μετά από οδοντιατρικές εργασίες. Για ουλίτιδα και απώλεια μάζας των ούλων, χρησιμοποιήστε μια κουταλιά αδιάλυτο hydrosol η ένα μίγμα 50:50 με νερό σαν στοματικό διάλυμα 2 φορές καθημερινά, και θα ξαφνιάσετε τον οδοντίατρό σας!

Μπορεί επίσης να βοηθήσει την επούλωση πληγών, σε συνδυασμό με το αιθέριο έλαιο, λάδι αγριοτριανταφυλλιάς και hydrosol Φασκόμηλου. Είναι καλό για ευαίσθητα, ώριμα και συμφορημένα δέρματα.