Γεράνιο (Geranium)...Pelargoniumgraveolens

 

Βιβλιογραφικές πληροφορίες

Με το όμορφο, γλυκό άρωμά του που θυμίζει το αιθέριο έλαιο, το γλυκο hydrosol του Γεράνιου είναι κατάλληλο για την φροντίδα όλων των τύπων δέρματος, για όλες τις ηλικίες.

Ισορροπεί τα λιπαρά, ξηρά, ακνεϊκά και ευαίσθητα δέρματα. Προσθέστε το μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλα  hydrosols σε όλα σας τα καλλυντικά: λοσιόν, κρέμες, μάσκες προσώπου, για τόνωση, ενυδάτωση και καθάρισμα. Αν έχετε ξηροδερμία στους αγκώνες και τα γόνατα, ακόμα και κάλλους σε χέρια και πόδια, χρησιμοποιήστε το καθημερινά για μερικές εβδομάδες – τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.

Χρησιμοποιήστε το σκέτο για αφαίρεση του μακιγιάζ. Ψεκάστε το πάνω από το make up όσες φορές τη μέρα θέλετε για αναζωογόνηση και ενυδάτωση. Το hydrosol του Γεράνιου είναι υγραντικό, προσελκύει υγρασία και την κρατά μέσα στο δέρμα, και επιδρά στο δέρμα περίπου όπως η Κουνούκλα. Συνδυάστε το με μέλι και χρησιμοποιήστε το για υπερβολικά ξηρά δέρματα, ή μετά από μια μάσκα αργίλλου για ενυδάτωση στο πρόσωπο.

Αντιφλεγμονώδες και δροσιστικό, το Γεράνιο ανακουφίζει τα ηλιακά εγκαύματα, τα εξανθήματα, τσιμπήματα εντόμων, και οποιαδήποτε εντοπισμένη κατάσταση με θερμότητα. Είναι επίσης αποτελεσματικό σε ευρυαγγεία και ροδόχρου ακμή – σε αυτή την περίπτωση συνδυάστε το με Μπλε Χαμομήλι ή Κουνούκλα για θεαματικά αποτελέσματα.

Αιμοστατικό , επιβραδύνει ή σταματά γρήγορα την αιμορραγία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθάρισμα πληγών. Τα παιδιά λατρεύουν το άρωμά του, και λειτουργεί θαυμάσια σε χτυπημένα, ματωμένα γόνατα, σταματώντας τη φαγούρα και επισπεύδοντας την επούλωσή τους.

         Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν άρωμα – ψεκάστε το σε ολόκληρο το σώμα σας, δοκιμάστε το κάτω από τις κάλτσες σας για κουρασμένα πόδια. Σε συνδυασμό με Κουνούκλα, Αχιλλαία ή Μπλε Χαμομήλι είναι αποτελεσματικό στυπτικό σαν aftershave, με άρωμα που αρέσει στους άντρες.