Χαμομήλι, Μπλε....Matricaria chamomilla

 

Βιβλιογραφικές πληροφορίες

           Ευεργετικό για όλες τις δερματικές καταστάσεις με ερυθρότητα – εξανθήματα, εγκαύματα, ηλιακά εγκαύματα, φαγούρα, ακόμα και σε κάποιες περιπτώσεις εκζέματος και ψωρίασης. Χρησιμοποιήστε το επίσης σε κομπρέσες για ερεθισμένες ή πρησμένες φλέβες, αιμορροϊδες, κιρσούς, σπασμένα αγγεία, ευρυαγγεία. Χρησιμοποιήστε το σκέτο ή σε διάλυση 50:50 με hydrosol Αμαμηλίδας ή Κουνούκλας.

            Εξαιρετικό για τον καθαρισμό του ευαίσθητου, μολυσμένου ή προβληματικού δέρματος. Χρησιμοποιήστε το σε κομπρέσες και τοπικές πλύσεις για δερμομυκητιάσεις, και αν είναι απαραίτητο χρησιμοποιήστε μετά και αιθέρια έλαια. Καταπολεμά την ποδαρίλα αν ψεκάζεται 2-3 φορές την εβδομάδα. 

            Η αγχολυτική του επίδραση είναι άμεση –  ψεκαστείτε με αυτό όταν έχετε άγχος πριν από εξετάσεις, παρουσιάσεις ή σημαντικά γεγονότα, για να σας ηρεμήσει και να σας εστιάσει, και για να απαλλαγείτε από νευρικό στομαχόπονο. Για τους άντρες αποτελεί θαυμάσιο  aftershave, μόνο του ή με άλλα hydrosols, επειδή είναι στυπτικό και μαλακτικό.

            Αν το χρησιμοποιήσετε σε παιδιά, ρίξτε λίγες σταγόνες στο μπάνιο τους για δύσκολες δερματικές καταστάσεις όπως ατοπική δερματίτιδα, παιδικό έκζεμα κλπ. Συνδυάστε το με Νερόλι για υπερδραστηριότητα, και προσθέστε ελάχιστη ποσότητα (σταγόνες) στο χυμό ή το νερό τους.

            Με έντονες ενεργειακές ιδιότητες, αποτελεσματικό ηρεμιστικό και συναισθηματικά παρηγορητικό, το Μπλε Χαμομήλι κατευνάζει το τέρας μέσα μας και επιτρέπει μια πιο ξεκάθαρη προσέγγιση σε ζητήματα καρδιάς και λογικής.