Ρίγανη....Origanum vulgare

 

Βιβλιογραφικές πληροφορίες

 

            Η χρήση του hydrosol είναι ασφαλέστερη από το αιθέριο έλαιο, καθώς δεν υπάρχει κίνδυνος να καεί το δέρμα ή να ερεθιστούν οι βλεννογόνες μεμβράνες.

            Ενδείκνυται για καταστάσεις της πεπτικής και της εντερικής οδού. Συνδυάστε το με Δάφνη για την αντιμετώπιση λεμφικών λοιμώξεων ή για να τονώσετε ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα,  ή για να το ενισχύσετε σε εποχές αλλεργιών. Γενικό τονωτικό, στηρίζει τους αδύναμους ή ευαίσθητους οργανισμούς που δεν μπορούν να αντέξουν τα αιθέρια έλαια.

         Το hydrosol της Ρίγανης είναι επουλωτικό σαν στοματικό διάλυμα ή γαργάρα για στοματικές πληγές, μολύνσεις των ούλων και των δοντιών, και πονόλαιμο. Χρησιμοποιήστε μια κουταλιά της σούπας 2-3 φορές καθημερινά μέχρι να εξαφανισθούν τα συμπτώματα. Χρησιμοποιήστε το σε τοπικές πλύσεις για κολπίτιδα, μυκητιάσεις, κνησμό των γεννητικών οργάνων, και παρόμοιες καταστάσεις – συνδυάστε το με άλλα κατάλληλα hydrosols σαν Λεβάντα, Κουνούκλα, Ελίχρυσο, Χαμομήλι. Χρήσιμο σε αντιπαρασιτικές θεραπείες με κλύσματα – συνδυάστε το με εσωτερική λήψη καθημερινά σε 21ήμερο πρωτόκολλο.

         Η Ρίγανη είναι αναντικατάστατη στην κουζίνα για σάλτσες, μακαρονάδες, πιάτα με κοτόπουλο, κρέας και ψάρι.