Τριαντάφυλλο....Rosa damascena

 

Βιβλιογραφικές πληροφορίες

            Ιδανικό για όλα τα δέρματα, από κανονικά μέχρι ξερά, ώριμα, ευαίσθητα και άτονα δέρματα. Δροσιστικό και ήπιο στυπτικό. Χρησιμοποιήστε το σε μάσκες, ατμόλουτρα ή κομπρέσες και προσθέστε το σε όλα τα καλλυντικά σας, τόσο για τις ιδιότητές του όσο και για το άρωμά του. Προσθέστε το στο μπάνιο ή το αφρόλουτρό σας για χαλάρωση και ανανέωση, ή χρησιμοποιήστε το για τοπικές πλύσεις. Συνδυάστε το με Λεβάντα και Χαμομήλι, και έχετε ένα hydrosol γενικής χρήσης, πολύ χρήσιμο για ταξίδια, που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε από στρες και αϋπνία μέχρι ηλιακά εγκαύματα και καθάρισμα πληγών.

            Υγραντικό, προσθέτει και κρατά υγρασία, και είναι κατάλληλο για ξερά, ώριμα, ευαίσθητα και άτονα δέρματα. Το hydrosol του Τριαντάφυλλου είναι δροσιστικό και ήπιο στυπτικό. Χρησιμοποιήστε το σε μάσκες, ατμόλουτρα και κομπρέσες, ή προσθέστε το σε οποιοδήποτε καλλυντικό για το πρόσωπο και το σώμα, τόσο για τις ιδιότητες όσο και για το άρωμά του. Σε συνδυασμό με την Κουνούκλα αποτελεί εξαιρετική αντιρυτιδική θεραπεία. Δοκιμάστε το στη μπανιέρα για χαλάρωση και αναζωογόνηση, ή σε τοπικές πλύσεις μετά τον τοκετό, ή για την καθημερινή σας υγιεινή.

            Οι αλλεργικοί σε ρυπογόνες και χημικές ουσίες θα μπορούσαν να το δοκιμάσουν σαν άρωμα – στο σώμα, τα ρούχα ή τον χώρο τους. Είναι καλό για ταξίδια, οι ήπιες και δροσιστικές του ιδιότητες το καθιστούν χρήσιμο σε πολλές εφαρμογές πρώτων βοηθειών. Αν πάρετε μαζί σας ένα μόνο μπουκάλι hydrosols, αναμίξτε ίσες αναλογίες hydrosols Τριαντάφυλλου, Λεβάντας και Χαμομηλικού, και θα έχετε ένα βοήθημα για πολλά γενικά προβλήματα υγείας, από άσθμα και αϋπνία μέχρι ηλιακά εγκαύματα και περιποίηση τραυμάτων.

            Μερικοί ισχυρίζονται ότι το αιθέριο έλαιο του Τριαντάφυλλου έχει τον υψηλότερο κραδασμό από όλα τα υπόλοιπα αιθέρια έλαια. Το τριαντάφυλλο έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την καρδιά και τις συναισθηματικές σφαίρες του νου, του σώματος και του πνεύματος. Όπως και να το χρησιμοποιήσετε, εσωτερικά ή εξωτερικά, ευνοεί την ισορροπία, βοηθά τις συναισθηματικές διεργασίες, και σας στηρίζει όταν παίρνετε αποφάσεις ή ολοκληρώνετε κάποιο project. Το Τριαντάφυλλο σας βοηθά να αγαπήσετε τον εαυτό σας, αλλά έχετε κατά νου ότι η αληθινή συναισθηματική θεραπεία και το άνοιγμα της καρδιάς σας κάνουν πιο τρωτούς και εύθραυστους για κάποιο χρονικό διάστημα. Όταν πρόκειται να αρχίσετε εργασία για θεραπεία των συναισθημάτων σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ζητήσει – και πάρει – την στήριξη των κοντινών σας ανθρώπων.

            Προσθέστε το σε γλυκά, ποτά, ή στο ποτήρι της σαμπάνιας σας.