Θρούμπι (Savory)...Thymbra capitata

 

Βιβλιογραφικές πληροφορίες

Το hydrosol είναι ασφαλέστερο από το αιθέριο έλαιο, που δεν χρησιμοποιείται και πάρα πολύ, εκτός από την ιατρική αρωματοθεραπεία, για τις πολύτιμες αντιμολυσμαντικές του ιδιότητες. Η χρήση πάνω στο δέρμα είναι δερμοκαυστική, αλλά το hydrosol, αν και «καυτό», δεν δημιουργεί τέτοια προβλήματα. Δοκιμάστε το όμως πριν το χρησιμοποιήσετε πάνω σε ανοικτή πληγή.

Πανίσχυρο αντισηπτικό, αντιβακτηριακό και αντιμυκητισιακό, το Θρούμπι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αδιάλυτο ή διαλυμένο σε μεγάλη αναλογία σε τοπικές πλύσεις για μολύνσεις του δέρματος, διαλυμένο σε τοπικές πλύσεις για κολπίτιδα ή μολύνσεις της ουροποιητικής οδού, και σε συνδυασμό με αλλοπαθητική αγωγή για σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες.

Σαν γαργάρα ή στοματικό διάλυμα είναι αποτελεσματικό κατά του πονόλαιμου, της αμυγδαλίτιδας, ουλίτιδας, αποστημάτων, στοματικού έλκους, και δύσοσμης αναπνοής. Σαν εισπνοή συνδυάστε το με αιθέρια έλαια για λοιμώξεις της αναπνευστικής οδού και ιγμορίτιδα. Μαζί με τη Ρίγανη, αποτελεί πρώτη επιλογή για οποιαδήποτε σοβαρή μόλυνση σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος.

Όμως, μην το χρησιμοποιείτε ΠΟΤΕ μέσα στα μάτια ή τα αυτιά.

Διεγερτικό και τονωτικό, είναι χρήσιμο για καταστάσεις εξάντλησης, μαζί με τη Ρίγανη, και ενισχύει την ερωτική ορμή.