Αιθέρια έλαια και Ζωδιακός Κύκλος

Καταχώρηση 2019/05/01

 Είναι γνωστό ότι όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί απέδιδαν στα φυτά διάφορες ενεργειακές ιδιότητες, και χρησιμοποιούσαν το άρωμά τους για να επιφέρουν αλλαγές σε σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο. Οι αρχαίοι Σουμέριοι, Αιγύπτιοι, Έλληνες, Ρωμαίοι απέδιδαν στα αρωματικά φυτά  διάφορες πλανητικές επιρροές, και θεωρείται ότι η χρήση τους βοηθά στην εξισορρόπηση των αρνητικών και θετικών πτυχών που χαρακτηρίζουν γενικά τα άτομα που γεννήθηκαν κάτω από την επίδραση ενός συγκεκριμένου ζωδίου. Θεωρείται, επίσης, ότι το κάθε ζώδιο έχει μια γενική προδιάθεση για την εμφάνιση συγκεκριμένων σωματικών και ψυχοσυναισθηματικών προβλημάτων, και ότι η χρήση συγκεκριμένων βοτάνων και αιθέριων ελαίων βοηθά στην πρόληψη ή την αντιμετώπιση τους.

 

 

  

ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΤΑΥΡΟΣ  

 

Υπομονετικοί και αξιόπιστοι, στοργικοί, επίμονοι και αποφασιστικοί, ειρηνικοί, ανασφαλείς, αλλά και ζηλιάρηδες, κτητικοί, μνησίκακοι, άκαμπτοι, άπληστοι και εγωκεντρικοί.  

Με κυβερνήτη πλανήτη του ζωδίου τους την Αφροδίτη, οι Ταύροι είναι άτομα με καλλιτεχνικά ταλέντα, λατρεύουν την κομψότητα, την άνεση και την ομορφιά και κατατάσσουν τον έρωτα, στους πιο σημαντικούς τομείς της ζωής τους 

Είναι πιστοί και δεν τους αρέσουν οι ξαφνικές αλλαγές, οι επικρίσεις ή η επιθετική συμπεριφορά των άλλων. Είναι υπεύθυνοι και αξιόπιστοι απέναντι στους άλλους, αλλά ευάλωτοι συναισθηματικά αν τους πληγώσεις ή αν τους προκαλέσεις ανασφάλεια. 

Ιδιαίτερα σημαντικό για έναν Ταύρο, είναι να μπορεί να έχει οικονομική άνεση, ώστε να αισθάνεται ασφάλεια, σιγουριά και σταθερότητα για το μέλλον του! 

Είναι γενικά επιρρεπείς σε προβλήματα του λαιμού και του αυχένα, φαρυγγίτιδες, αναπνευστικά και ορμονικά προβλήματα, ρευματισμούς, προβλήματα των γεννητικών οργάνων, του συκωτιού και των νεφρών. 

Αιθέρια έλαια για την ενεργειακή εξισορρόπηση των Ταύρων 

 

Κάρδαμο/Elettaria cardamomum: Ψυχολογικά, το αιθέριο έλαιο του κάρδαμου ενδείκνυται για προβλήματα που σχετίζονται με το Στοιχείο της Γης:  ελλιπή συγκέντρωση, υπερβολική σκέψη, και στενοχώρια - ειδικά όπου υπάρχει κάποιος βαθμός νευρικής εξάντλησης. Όταν είμαστε φορτωμένοι και γονατισμένοι από στενοχώριες, από ευθύνες που δοκιμάζουν την αντοχή μας, το έλαιο μας χαλαρώνει, αλλά ταυτόχρονα σταθεροποιεί την αποφασιστικότητά μας. Σε λεπτότερο επίπεδο, μπορούμε να σκεφτούμε τις αφροδισιακές και ορεκτικές ιδιότητες του ελαίου του κάρδαμου σαν υποβοηθητικές στην αποκατάσταση της «όρεξης για ζωή». Συνδυαζόμενο με τον Ταύρο, σύμβολο σταθερότητας και όρεξης, προάγει μια αίσθηση γήινου ρεαλισμού, βοηθώντας μας να αφομοιώσουμε το κόσμο όπως αυτός είναι. Ταυτόχρονα, το έλαιο είναι ανυψωτικό, και ξαναζωντανεύει τη δίψα μας για τη ζωή και τη διατήρησή της. 

 

 

Πατσουλί/Pogostemon cablin: Το αιθέριο έλαιο πατσουλί έχει ταυτόχρονα αφροδισιακή και αντικαταθλιπτική επίδραση. Δαμάζοντας την υπερδραστήρια διάνοια και ήπια διεγείροντας τις ασθήσεις, το πατσουλί ανυψώνει το Νου (Shen), και μέσω της πικάντικης ζεστασιάς του, χαροποιεί και εμπνέει.  

Συνδέοντας ενεργειακά το τσάκρα της καρδιάς με τα τσάκρα του ιερού οστού και της βάσης, ταιριάζει ιδανικά με το διανοητικά δραστήριο και αγχώδες άτομο, που εύκολα αισθάνεται αποκομμένο και από την αισθησιακή ευχαρίστηση και τη δημιουργική έκφραση. Μπορεί επομένως να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για να διέγερση και εξύψωση, αλλά και για τη διευκόλυνση της δραστηριότητας της γόνιμης φαντασίας, αφυπνίζοντας ξανά την παρόρμηση για "σύλληψη". 

 

ΥΙang-Ylang/Cananga odorata: Ενεργειακά ψυχρό και υγρό, το έλαιο του ylang ylang αφαιρεί την θερμότητα από την Καρδιά όταν κάποια έντονη νευρική υπερένταση οδηγεί σε αρρυθμίες, υπέρταση, και ταχυκαρδία. Εναρμονίζοντας το Νου και ηρεμώντας ταυτόχρονα το νευρικό σύστημα, το έλαιο είναι επίσης γνωστό για την ικανότητά του να «ηρεμεί» καταστάσεις νευρικότητας και αναταραχής, και να βοηθάει τον ύπνο. 

Η διεγερτική δύναμη του ylang ylang είναι συνυφασμένη με την ικανότητά του να χαλαρώνει και να "ανεβάζει", αλλά και με το λάγνο άρωμά του. Ενδείκνυται για ανικανότητα και ψυχρότητα, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους στους οποίους ο φόβος, το άγχος, και η παρόρμηση να αποτραβιούνται έχουν υποσυνείδητα μπλοκάρει τη σεξουαλικότητά τους. 

 

Τριαντάφυλλο otto/Rosa damascena: Αφιερωμένο στην Αφροδίτη, τη θεά του έρωτα, του κάλλους, και τη γονιμότητας, το αιθέριο έλαιο του τριαντάφυλλου εκτιμάται για την ικανότητά του να θεραπεύει συναισθηματικά τραύματα. Όταν η απόρριψη ή απώλεια έχει πληγώσει την ικανότητά μας να αγαπάμε και να τροφοδοτούμε τον εαυτό μας, το τριαντάφυλλο μας φέρνει μια γλυκιά, μαλακιά παρηγοριά, ενώνοντας τις ευαίσθητες χορδές του Νου 

Φέρνοντας ζεστασιά σε μια ψυχή που ψυχράνθηκε επειδή την πλήγωσαν ή την καταχράσθηκαν, το έλαιο του τριαντάφυλλου μπορεί να αγγίξει τη βαθύτερη απόγνωση, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη που χρειάζεται για να αγαπήσουμε και πάλι. 

 

Και πώς τα χρησιμοποιούμε; 

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν – το καθένα ξεχωριστά ή σε μίγματα-  για τον αρωματισμό του χώρου σας, αλλά και σαν ατομικά αρώματα (αναμιγμένα μέσα σε ένα φυτικό λάδι). Μπορούν να προστεθούν στο μπάνιο ή στα καλλυντικά σας, αλλά και να χρησιμοποιηθούν για ένα ευχάριστο, ανακουφιστικό μασάζ.